3. مهندسی ژنتیک
مهندسی ژنتیک، به مجموعه روشهایی گفته میشود که به منظور جداسازی، خالصسازی، وارد کردن و بیان یک ژن خاص در یک میزبان بکار میروند و نهایتا منجر به بروز یک صفت خاص و یا تولید محصول مورد نظر در جاندار میزبان میشود. این علم ترسناک که قابلیت تلفیق ژنهای مختلف و تولید انواع موجودات عجیب و غریب را نیز دارد ممکن است سربازان شکستناپذیر و مورچههای عظیم الجثه را تولید کند.
4. بیوتکنولوژی (زیست فناوری)
زیستفناوری را در یک تعریف کلی به کارگیری اندامگان یا ارگانیسم یا فرایندهای زیستی در صنایع تولیدی یا خدماتی دانستهاند و فنونی که از موجودات زنده برای ساخت یا تغییر محصولات، ارتقا کیفی گیاهان یا حیوانات و تغییر صفات میکروارگانیسمها برای کاربردهای ویژه استفاده میکند. همگان خاطره ذرتهای بیوتکنولوژی را به خاطر دارند که موجب چه فاجعهای در آمریکا و مرگ صدها نفر شد.
5. شتاب دهنده ذرات
دستگاهی است که در آن ذرّات باردار (مانند: ذرات بنیادی، هسته اتمها یا اتمهای یونیزه شده، مولکولها یا قسمتهای مولکول) به وسیله میدانهای الکتریکی یا مغناطیسی تا سرعتهای بسیار زیادی شتابداده میشوند. به طوری که سرعت بسیاری از آنها، حتی تا نزدیکیهای سرعت نور میرسد. انرژی جنبشی ذره در این حالت به این ترتیب، به اندازه چندین برابر انرژی در حال سکون آن میباشد. این فناوری یکی از منابع انرژی در جهان آینده خواهد بود. تا اینجای کار خوب است اما اگر این انرژی از کنترل خارج شود میتواند موجب خسران بزرگی شود.
6. فناوری نانو
در واقع نانوفناوری فهم و به کارگیری خواص جدیدی از مواد و سیستمهایی در این ابعاد است که اثرات فیزیکی جدیدی، عمدتا متاثر از غلبه خواص کوانتومی بر خواص کلاسیک، از خود نشان میدهند.
فناوری نانو کاربردهای گستردهای در دانشهای گوناگون دارد که از موارد مهم آن میتوان به کاربردهایش در پزشکی برای ساخت داروهای بدون اثرهای جانبی اشاره کرد که تنها بر یک بافت ویژه تاثیر میگذارند. از انواع کاربردها میتوان در ساخت نانو جورابها، نانو لولههای کربنی و … اشاره کرد و اگر این تکنولوژی در خدمت تولید یک دارو و یا ویروس سیاه بر ضد بشریت به کار گرفته شود باید واقعا از این اختراع ترسید.
نظرات شما عزیزان: